Business Internaţional

Mitshubishi sangereaza grav

05.08.2004, 00:00 8



Mitsubishi Motors, al cincilea producator auto japonez, a raportat o amplificare a pierderilor inregistrate in primul trimestru. Explicatia acestei evolutii o reprezinta diminuarea cererii pentru produsele companiei dupa retragerea a 800.000 de unitati vandute in anul trecut, informeaza Bloomberg.



Pierderea neta pe al doilea trimestru a fost de 493 milioane de dolari, in crestere cu 7% fata de perioada similara din 2003. Vanzarile s-au diminuat si ele cu 8,1% atingand 5 miliarde de dolari.



Vanzarile Mitsubishi Motors au regresat pentru a opta luna la rand in Japonia si pentru a 13 saptamana consecutiv in Statele Unite, dupa ce imaginea companiei a fost serios afectata de retragerile de pe cele mai mari doua piete auto din lume. Producatorul japonez mizeaza pe o investitie de 4,5 milioane de dolari din partea actionarilor sai si a potentialilor investitori.



"Mitsubishi Motors" sangereaza grav", a declarat Edwin Merner, presedintele Atlantis Investment Research Corp. din Tokyo. "O situatie grava ce a fost cauzata de un management defectuos", caracterizeaza el situatia.



Mitsubishi Motorsa avut pierderi de 130 de milioane de dolari in primul semestru datorita inchiderii unei unitati de productie si esecului unui nou model.



La Bursa din Tokyo, actiunile Mitsubishi Motors au scazut cu 3,8 procente catre 68 de centi/actiune, un nou record negativ inainte de anuntarea rezultatelor financiare trimestriale.



Vanzarile globale ale Mitsubishi Motors au fost de 360.000 de unitati in lunile aprilie, mai si iunie, in scadere cu 5 procente fata de trimestrul anterior. In japonia, compania a comercializat cu 5% mai putine automobile, adica 58.000 de unitati. Vanzarile din Statele Unite au scazut cu 30% (53.000 unitati), in Asia au crescut cu 2,3% (178.000 de unitati), iar in Europa au cresut cu 9,4 % (58.000 de unitati).



Pierderile operationale s-au diminuat la 290 de milioane de dolari de la cei 380 de milioane din acelasi interval de timp al lui 2003.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO