Business Internaţional

Mişcare istorică la Apple: Noile iPhone-uri ar putea fi produse în India

Mişcare istorică la Apple: Noile iPhone-uri ar putea fi...

Autor: Ştefan Stan

03.02.2017, 16:11 883

Apple se apropie de a încheia un acord pentru mutarea producţiei de smartphone-uri în India, în urma programului premierului Narendra Modi de stimulare a aducere în India a marilor producători, scrie WSJ. Acordul ar urma să fie semnat de Apple cu producătorul Taiwanez Wistron Corp, iar compania americană ar urma să producă în statul Karnataka.

”Înţelegerea contractuală între cele două companii este pe punctul de a fi semnată”, a spus guvernul din Karnataka.

Prima fază a asamblării iPhone-urilor ar putea începe la sfârşitul lunii martie, iar expansiunea ulterioară s-ar desfăşura pe parcursul următoarelor şase luni, potrivit declaraţiilor oficialilor.

Un purtător de cuvânt al Apple a spus că compania nu are nimic de adăugat faţă de declaraţia de săptămâna trecută, când a zis că ”apreciază dialogul deschis şi constructiv pe care l-a avut cu guvernul legat de extinderea operaţiunilor locale”.

Purtătorul de cuvânt Wistron a refuzat să comenteze. Compania are o fabrică în oraşul indian Bangalore, unde produce componente pentru smartphone-uri, şi a căutat permisiunea din partea autorităţilor de stat să extindă facilitatea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO