Business Internaţional

Mişcare în forţă din partea Statelor Unite: Administraţia SUA vrea să mobilizeze 5.000 de militari la frontiera cu Mexicul

Mişcare în forţă din partea Statelor Unite:...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

29.10.2018, 19:30 217

Administraţia Donald Trump intenţionează să mobilizeze aproximativ 5.000 de militari la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, pentru oprirea unui grup mare de imigranţi latino-americani, afirmă oficiali de la Washington citaţi de publicaţia The Wall Street Journal.

Anterior, surse citate de agenţia Associated Press afirmau că 800 de militari americani vor fi mobilizaţi la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, pentru oferirea de asistenţă Poliţiei de Frontieră în oprirea imigranţilor latino-americani.

"Este vorba de o invazie cu care se confruntă ţara noastră, iar armata aşteaptă imigranţii!", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Pentagonul răspunde astfel cererii preşedintelui Donald Trump de mobilizare a armatei pentru oprirea imigranţilor la frontiera cu Mexicul.

Trupele vor avea rolul de a oferi susţinere logistică Poliţiei de Frontieră în gestionarea imigraţiei. La frontiera cu Mexicul sunt deja 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO