Business Internaţional

Ministrul turc de Externe: Washingtonul ar putea soluţiona rapid chestiunea extrădării lui Gulen

Ministrul turc de Externe: Washingtonul ar putea...

Autor: Mediafax

22.07.2016, 12:19 173

"Dacă vrei să lungeşti chestiunea privind extrădarea lui Gulen, atunci ar putea dura ani de zile, dar dacă eşti decis, se poate finaliza într-o perioadă scurtă de timp," a declarat Cavusoglu pentru postul de stat TRT Haber.

Oficialul turc a mai declarat că Statele Unite au propus înfiinţarea unei comisii pentru a discuta problema extrădării Gulen şi a afirmat că Turcia este pregătită să participe la această comisie. De asemenea, a mai adăugat că Gulen nu ar trebui să aibă posibilitatea de a fugi într-o altă ţară.

Clericul Fethullah Gulen este acuzat de autorităţile de la Ankara că s-ar afla în spatele lovituri de stat eşuate din Turcia.

Pentru a demara procedura de extrădare, Washingtonul a cerut Ankarei să furnizeze o dovadă clară a implicării lui Fethullah Gulen în tentativa de lovitură de stat, însă se estimează că procesul de extrădare ar putea dura ani de zile. Gulen a condamnat lovitura de stat şi a negat orice implicare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO