Business Internaţional

Ministrul rus al economiei cere imbunatatirea conditiilor pentru investitii

21.09.2005, 17:39 14

Ministrul rus al economiei, German Gref, a declarat in cursul saptamanii trecute ca in prezent sunt prea putine proiecte de investitii in Rusia care sa fie cu adevarat atractive si sa starneasca interesul investitorilor, informeaza Mosnews.

In discursul tinut in fata Dumei de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, seful Ministerului Economiei a declarat ca "se inregistreaza o lipsa a cererilor pentru resursele de investitii" in Rusia. De asemenea, el a mai precizat ca scurgerile de capital, care sunt estimate in prezent la aproximativ 20 de milioane de dolari, sunt de asemenea legate de aceasta problema.

German Gref a spus ca Rusia este interesata de atragerea de investitii, mai ales in domeniul de high-tech. Insa si-a exprimat opinia ca este necesara "implementarea unei legislatii adecvate, care sa protejeze drepturile proprietarilor sau ale investitorilor". Mai mult decat atat, mai este necesara si dezvoltarea infrastructurii.

Ministrul a reamintit membrilor parlamentului ca guvernul a luat deja mai multe hotarari cu privire la dezvoltarea zonelor de high-tech. "Dar daca nu punem bazele unor institutii care sa le sutina, toate aceste masuri nu vor avea efect", a explicat el. Pe de alta parte, German Gref a sustinut si ideea ca este necesara sustinerea investitiilor in sectorul infrastructurilor - constructia de cai ferate si autostrazi, porturi maritime, conducte petroliere sau centrale generatoare de energie electrica.

In acelasi timp, ministrul a mai scos in evidenta faptul ca in primele sapte luni ale lui 2005, piata de actiuni din Rusia a crescut cu 52%. "La acest capitol am fost lideri mondiali". El a mai declarat ca scurgerile de capital din Rusia vor continua pana cand statul nu va rezolva cateva dintre problemele majore cu care se confrunta: imaturitatea institutiilor publice, protectia drepturilor de proprietate, actele de coruptie si slaba dezvoltare a infrastructurii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO