Business Internaţional

Ministrul mexican de Externe: Cel mai probabil Statele Unite nu vor impune tarife vamale Mexicului

Ministrul mexican de Externe: Cel mai probabil Statele...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

06.09.2019, 17:54 160

Ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, a declarat vineri că ţara sa nu se aşteaptă ca Statele Unite să impună tarife vamale pentru produsele importate din Mexic deoarece autorităţile de la Ciudad de Mexico au reuşit să reducă semnificativ migraţia ilegală către SUA, potrivit Reuters.

Aflat la o conferinţă de presă alături de preşedintele ţării, Andres Manuel Lopez Obrador, Ebrard a declarat că Mexicul a redus cu 56% numărul de migranţi care traversează ţara către graniţa cu Statele Unite.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ameninţat că va impune tarife vamale pentru toate produsele mexicane dacă autorităţile din Mexic nu vor reduce numărul de migranţi care se îndreptau din America Centrală către Statele Unite.

În iunie, cele două părţi au stabilit o perioadă de 90 de zile pentru ca Mexicul să reducă fluxul de migranţi. Autorităţile mexicane au suplimentat forţele de securitate de la frontiere şi au acceptat să găzduiască solicitanţii de azil până la procesarea cererilor acestora în Statele Unite.

Această perioadă de 90 de zile s-a încheiat săptămâna aceasta, iar Ebrard va avea marţi o întrevedere cu oficiali americani pentru a discuta despre rezultatele obţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO