Business Internaţional

Ministrul german de Externe, Heiko Maas: Există posibilitatea unei scurte amânări a termenului pentru Brexit

Ministrul german de Externe, Heiko Maas: Există...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

21.10.2019, 14:33 79

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat luni că speră ca parlamentarii britanici să voteze pentru ieşirea din UE cu un acord şi a adăugat că ar putea fi posibilă o amânare de scurtă durată a Brexit dacă Londra are nevoie de mai mult timp pentru adoptarea legislaţiei, potrivit Reuters.

„Sper că Parlamentul britanic, dând dovadă de responsabilitate, poate să ia o decizie astăzi, iar pe baza deciziei să putem obţine un Brexit ordonat”, a spus acesta.

„Dacă vor fi probleme în Marea Britanie cu ratificarea, nu exclud posibilitatea unei amânări scurte a Brexit”, a adăugat ministrul. „Dacă nu va exista o majoritate în camera inferioară, atunci ar trebui să vedem dacă este cazul unei amânări mai lungi. Dar, momentan, nu cred că este potrivit să speculăm despre acest lucru”, a mai spus Maas.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO