Business Internaţional

Ministrul francez de Externe: Franţa cere convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

 Ministrul francez de Externe: Franţa cere convocarea...

Autor: Raluca Manga

04.04.2017, 17:14 127

Într-un comunicat, ministrul francez condamnă un "act josnic". "Primele informaţii anunţă un număr mare de morţi, inclusiv copii" în provincia Idlib, a precizat el, explicând că a "cerut convocarea unei reuniuni de urgenţă la Consiliul de Securitate".

"Utilizarea armelor chimice constituie o încălcare innaceptabilă a Convenţiei privind Interzicerea Armelor Chimice şi o nouă mărturie a barbariei căreia poporul sirian îi este victimă de atâţia ani", a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

Opoziţia siriană a acuzat marţi regimul de la Damasc că a efectuat un atac "chimic" soldat cu 58 de morţi şi 170 de răniţi, potrivit unei organizaţii.

Un presuspus atac cu gaz, despre care se crede că ar fi fost efectuat cu ajutorul unor avioane ale Guvernului de la Damasc, a provocat, marţi, moartea a 58 de persoane, inclusiv a 11 copii cu vârste mai mici de opt ani în provincia siriană Idlib, au anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi cadre medicale.

Atacul a provocat leşinul sau asfizierea mai multor persoane, iar unele dintre ele prezentau spume la gură, a anunţat OSDO, citând surse medicale care au descris aceste simptome ca fiind indicii ale unui atac cu gaz.

În raidurile aeriene lansate asupra oraşului Khan Sheikhoun, situat în sudul provinciei Idlib controlată de rebeli, au fost rănite peste 60 de persoane, a mai anunţat OSDO.

BBC News online scrie la rândul său că OSDO a anunţat că raiduri aeriene efectuate de Guvernul sirian sau de avioane ruse asupra oraşului Khan Sheikhoun au provocat asfixierea mai multor persoane. Potrivit aceleiaşi surse, medici şi activişti de opoziţie au spus că ulterior au fost lansate rachete din aeronave asupra unor clinci din regiune unde erau trataţi unii dintre supravieţuitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO