Business Internaţional

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, avertizează că Brexit ar putea fi inversat dacă acordul nu va fi susţinut în Parlament

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, avertizează...

Autor: Teodora Marinescu

10.03.2019, 17:03 147

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt a avertizat duminică împoriva respingerii acordului de Brexit în Parlament, afirmând că procesul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea fi inversat dacă aceasta nu va fi susţinută marţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Avem o oportunitate să părăsim UE pe 29 martie şi de aceea este important să ne agăţăm de această oportunitate deoarece mulţi încearcă să oprească Brexit-ul", a declarat acesta.

"Dacă cineva încearcă să oprească Brexit-ul, are nevoie să facă doar trei lucru: să distrugă înţelegerea, să obţină o extensie şi apoi să organizeze un al doilea referendum. În doar trei săptămâni, oamenii pot obţine două din aceste trei lucruri..şi este posibil ca şi cel de al treilea să fie pe cale de a se întâmpla", a adăugat Hunt.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord. Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din organizaţie dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au transmis unii oficiali europeni.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO