Business Internaţional

Ministrul Apărării: Există o nelinişte în armata română şi în toate structurile de securitate. Algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi. În armată avem un deficit important pe zona ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari

Ministrul Apărării: Există o nelinişte în armata...

Autor: Andreea Traicu

28.07.2017, 11:13 211

'Există o anumită nelinişte în armata română şi în toate structurile de securitate. Am discutat cu domnul Dragnea săptămâna trecută, am discutat şi cu doamna Olguţa Vasilescu, am discutat cu primul ministru. Cu toţii am căzut de acord că algoritmul de calcul al pensiilor militare trebuie să rămână acelaşi. Dacă vor fi nişte modificări, nu vor afecta şi nu sunt de natură să determine pe cei care ocupă astăzi funcţii în armata română să se pensioneze anticipat pentru a prinde condiţii mai favorabile. Din păcate, există şi o anume zvonistică legată de adoptarea unor ordonanţe de urgenţă.Nu este adevărat. (..) Doamna Olguţa Vasilescu a spus foarte clar că la momentul acesta, la nivelul ministerului, se fac analize cu privire la sistemul general de pensii", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă vor fi bani în minus, ministrul a răspuns : "În niciun caz pentru cei care sunt în sistemul pensiilor militare de stat. Şi, ca principiu, nu a existat şi nu există nicio intenţie a Partidului Social Democrat de a tăia din veniturile oamenilor".

Adrian Ţuţuianu a precizat, de asemenea, că este un deficit mare de personal la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, refuzând să facă public numărul posturilor vacante.

"Este un deficit foarte mare. Dacă mergem la numărul de militari şi personal civil de care are armata nevoie în vreme de pace, dacă ţinem cont de încadrarea pe funcţii, în armată avem un deficit important pe zona ofiţerilor, subofiţerilor şi maiştrilor militari. Stăm mai bine cu încadrarea pe zona soldaţilor şi gradaţilor profesionişti şi pe zona personalului civil din structurile militare. Cifrele nu vreau să le fac publice", a mai spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO