Business Internaţional

Ministerul Sănătăţii explică de ce au apărut noi tulpini de SARS-CoV-2

Ministerul Sănătăţii explică de ce au apărut noi...

Autor: Cosmin Pirv

27.02.2021, 09:29 126

Ministerul Sănătăţii a explicat de ce au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2. Conform specialiştilor, tulpinile apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii.

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii. Mutaţiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, au arătat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform acestora, multiplicarea virusului începe după ce acesta a intrat într-o celulă din corp. „Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului şi sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula îşi atinge limita de producţie, se sparge şi eliberează virusurile nou formate”, au mai scris specialiştii de la Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit acestora, tot din cauza unor mutaţii, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de la om la om.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO