Business Internaţional

Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test balistic efectuat de Coreea de Nord

Ministerul de Externe al Chinei condamnă recentul test...

Autor: Mircea Olteanu

04.07.2017, 12:05 72

"Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a luat decizii în legătură cu Coreea de Nord şi tehnologiile, dar şi activităţile acestei ţări", a declarat oficialul, care a adăugat că Beijingul se opune testelor balistice nord-coreene.

"Cerem Phenianului să respecte aceste decizii ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi să înlesnească calea pentru îmbunătăţirea situaţiei", a completat Geng Shuang.

"În acest moment, părţile (implicate) trebuie să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la acţiuni care ar putea conduce la o escaladare a tensiunilor", a precizat oficialul chinez.

Coreea de Nord a lansat, marţi, cu câteva zile înainte de summitul G20, o rachetă balistică care a zburat aproximativ 930 de kilometri, înainte de a cădea în Marea Japoniei (n.red., Marea de Est).

Regimul de la Phenian a comunicat că a efectuat "cu succes" un test balistic cu o rachetă intercontinentală de tip Hwasong-14 care a zburat timp de 39 de minute şi a atins altitudinea de 2.802 kilometri. Presa de stat nord-coreeană a transmis că testul balistic a fost ordonat de Kim Jong-un, liderul regimului de la Phenian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO