Business Internaţional

Ministerul Afacerilor Externe: 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, testaţi pozitiv la COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe: 58 de români, aflaţi pe...

Autor: Otilia Serescu

01.08.2020, 15:18 64

Un număr de 58 de români, aflaţi pe teritoriul Germaniei, în districtele Enz şi Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, anunţă, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit datelor comunicate de către autorităţile germane, aproximativ 200 de cetăţeni români, membri ai unei comunităţi religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19.

În urma testării, 20 de cetăţeni români au fost depistaţi pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme uşoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.

Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, autorităţile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecţia cu COVID-19 a 103 cetăţeni români din cadrul unei alte comunităţi româneşti din districtul Rhein-Neckar.

Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile germane reprezentanţilor Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme uşoare ale bolii şi au fost plasate în izolare, respectiv carantină, poatrivit MAE.boli

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO