Business Internaţional

Milva, una dintre cele mai populare cântăreţe din Italia anilor 70, a încetat din viaţă la 81 de ani

Milva, una dintre cele mai populare cântăreţe din...

Autor: Dorin Oancea

24.04.2021, 18:31 1869

Milva, una dintre cele mai populare cântăreţe din Italia anilor '60 şi '70, care a fost, de asemenea, iubită de mulţi fani din străinătate, a murit sâmbătă în casa ei din Milano. Avea 81 de ani.

Anunţând decesul, ministrul Culturii Dario Franceschini a spus că vocea versatilă a Milvei „a stârnit emoţii profunde în generaţii întregi”. Nu a fost făcută publică o cauză a decesului.

Milva a jucat şi ca actriţă, cu un repertoriu bazat pe operele dramaturgului german Bertolt Brecht. A lucrat adesea cu regizorul milanez Giorgio Strehler, care a regizat-o drama muzicală „Opera Threepenny” a lui Brecht.

Născută în 1939 sub numele de Maria Ilva Biolcati în Goro, un oraş delta râului Po, a adoptat numele de scenă Milva. Alături de cântăreţele italiene Ornella Vanoni şi Mina, Milva a fost considerată una dintre cele mai mari cântăreţe populare italiene.

Milva a vândut aproximativ 80 de milioane de discuri, a precizat agenţia de ştiri LaPresse şi a înregistrat 173 de albume. A fost poreclită „Milva cea Roşie”, pentru părul ei roşcat, precum şi „Pantera din Goro”, pentru vitalitatea ei.

Germania, Franţa şi Italia au onorat-o cu premii naţionale. Milva a avut, de asemenea, o serie de fani în Asia, în special în Coreea de Sud. A apărut de 15 ori la festivalul San Remo, concursul anual de cântec italian şi a glumit, după a 12-a apariţie, că nu va câştiga niciodată.

Unul dintre hiturile ei a fost piesa „Alexander Platz”. Compus de compozitorul italian Franco Battiato în 1982, a explorat dragostea în Berlinul divizat din timpul Războiului Rece, cu numele preluat din faimoasa piaţă berlineză Alexanderplatz.

Preşedintele italian Sergio Mattarella şi-a prezentat condoleanţele, spunând că a fost o cântăreaţă „cultă, sensibilă şi versatilă, foarte apreciată în străinătate”. Milva, care şi-a anunţat retragerea în 2010, după mai mult de o jumătate de secol de spectacole, a trăit la Milano cu o fiică, Martina Corgnati. Fostul soţ al cântăreţei, Maurizio Corgnati, a fost un regizor TV care a murit în 1992.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO