Business Internaţional

Milioanele lui Grasso, inapoi la NYSE

23.12.2003, 00:00 12



Bursa newyorkeza NYSE ar putea cere fostului sau presedinte Richard Grasso, sa inapoieze o parte importanta din salariul primit, de 139,5 milioane dolari, relateaza Wall Street Journal. Cotidianul american a citat drept sursa a stirii un raport realizat de fostul procuror Daniel Webb, care indica existenta unor dovezi care l-ar putea obliga pe Grasso sa returneze intre 50 si 100 milioane dolari.



Conform Wall Street Journal, presedintele interimar al bursei newyorkeze, John Reed, ar fi declarat, unui grup restrans de consultanti, ca este dispus sa ceara returnarea unei parti din salariul acordat deja lui Grasso, care a fost fortat sa demisioneze din conducerea NYSE in septembrie, dupa ce a scandalizat opinia publica prin pachetul sau salarial de 188 milioane dolari. Liderii de opinie din societatea americana au considerat ca suma este mult prea mare pentru o persoana a carei rol este sa vegheze la buna functionare a pietelor de capital.



Grasso, pe de alta parte, isi pregateste propriul proces, conform unui apropiat al acestuia, citat de WSJ. Fostul presedinte NYSE isi analizeaza optiunile legale pentru a se asigura asigura ca va mai primi 57,7 milioane dolari din partea bursei, ca despagubire pentru salariile viitoare ratate prin demisie.



Nici reprezentantii bursei, nici Richard Grasso nu au comentat sau infirmat stirea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO