Business Internaţional

Miliardarul John Paulson, căsătorit cu o româncă, a cumpărat pianele Steinway cu 503 mil.dolari

Miliardarul John Paulson, căsătorit cu o româncă, a...

Autor: Roxana Pricop

14.08.2013, 17:18 1625

Fondul de hedging Paulson&Co, condus de John Paulson, unul dintre cei mai bogaţi manageri de fonduri de hedging, va cumpăra producătorul de piane Steinway cu 503 milioane de dolari, după ce a reuşit să elimine din competiţie un al fond de investiţii, care oferise cu 70 milioane de dolari mai puţin pentru celebrul producător.

Paulson va plăti 40 de dolari pentru o acţiune Steinway, companie cu o istorie de peste 160 de ani. Tranzacţia urmează să fie încheiată în luna septembrie, scrie Wall Street Journal.

Tranzacţia are loc la o zi distanţă după ce fondul de investiţii Kohlberg & Co s-a retras din cursa de preluare, după ce iniţial a făcut o ofertă de 438 milioane de dolari (35 dolari/acţiune).

Tranzacţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât John Paulson şi-a făcut o reputaţie pe Wall Street după ce a câştigat 15 miliarde de dolari pariind pe spargerea bulei imobiliare în SUA. Din 2007, el nu a mai fost aşa de inspirat şi a fost urmărit de ghinion în investiţiile pe care le-a făcut. Fondurile Paulson au pierdut aproape 5 miliarde de dolari în 2012, parte din cauza pariului neinspirat pe aprecierea aurului şi o parte din cauza retragerilor făcute de investitorii nemulţumiţi. El este căsătorit din anul 2000 cu românca Jeni Zaharia (în prezent Jeni Paulson).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO