Business Internaţional

Miliardarul James Dyson şi-a cumpărat un penthouse în Singapore cu 54 mil. dolari, un nou record pentru piaţa imobiliară

Miliardarul James Dyson şi-a cumpărat un penthouse în...

Autor: Ştefan Stan

14.07.2019, 12:01 253

Fondatorul companiei tehnologice Dyson, James Dyson a achiziţionat recent un penthouse de lux în Singapore. Pentru apartamentul de lux, miliardarul a plătit 54.2 mil. de dolari, scrie CNBC.

Potrivit unor surse care au avut acces la documentele de achiziţionare ale penthouse-ului, James Dyson şi soţia sa vor fi proprietarii apartamentului pentru 99 de ani, începând cu data de 20 iunie.

Achiziţia lui Dyson a stabilit un nou preţ record pentru un penthouse din Singapore, care este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume atunci când vine vorba despre achiziţionarea unei locuinţe.

Penthouse-ul lui James Dyson este situat în Tanjong Pagar Centre, centrul de business al oraşului.

Dyson a făcut publică achiziţionarea apartamentului la nouă luni după ce compania sa a decis să deschidă o fabrică de autoturisme electrice în Singapore.

În ianuarie miliardarul susţine că sediul central al companiei se va muta din Marea Britanie în Singapore, pentru a fi mai aproape de pieţele în care operează compania.

Această mutare a stârnit imediat controverse, pentru că Dyson a fost un susţinător înfocat fenomenului Brexit.

Dyson a refuzat pe moment să ofere lămuriri cu privire la cele mai recente decizii, dar un purtător de cuvânt al companiei susţine că achiziţionarea apartamentului şi mutarea sediului s-au realizat strict din interes de afaceri.

„Era normal ca James Dyson să îşi cumpere un apartament în Singapore, având în vedere mutarea sediului central şi concentrarea tot mai mare a afacerilor în regiune” a spus purtătorul de cuvânt.

James Dyson este un designer industrial de origine britanică în vârstă de 72 de ani şi are o avere netă estimată la 5.3 miliarde dolari. Britanicul este foarte cunoscut pentru că a inventat aspiratorul modern la începutul anilor 70. (sursa: celebritynetworth.com)

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO