Business Internaţional

Miliardarul Buffett: SUA se vor apropia de „limita idioţeniei“ în problema datoriilor, dar nu o vor depăşi

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: Anca Dumitrescu

03.10.2013, 20:01 1637

Miliardarul Warren Buffett a declarat joi că Statele Unite se vor apropia de „limita idioţeniei“ în disputa legată de majorarea plafonului datoriilor, dar că nu o vor depăşi, Congresul urmând să rezolve blocajul înainte ca problema să afecteze serios ţara, relatează Bloomberg.

„Ne vom apropia de limita idioţeniei extreme, dar nu o vom depăşi“, a afirmat Buffett într-un interviu la CNBC.

Republicanii şi democraţii nu au reuşit să se pună de acord asupra bugetului anului fiscal 2014 care a început la 1 octombrie, astfel că activităţile instituţiilor federale sunt parţial oprite, cu circa 800.000 de angajaţi trimişti în şomaj tehnic. Congresmenii trebuie să decidă până la 17 octombrie şi majorarea plafonului datoriilor, fiind posibil ca în caz contrar Statele Unite să intre în default, a avertizat administraţia Obama.

„Dacă este depăşit cu o secundă termenul limită pentru plafonul datoriilor nu va fi o problemă. Dacă va trece un an, ar fi incredibil“, a spus miliardarul. Republicanii din Camera Reprezen­tanţilor au blocat bugetul  în încercarea de a întârzia intrarea în vigoare a legii asigurărilor de sănătate, Affordable Care Act, susţinută de Obama, strategie criticată de Buffett.

Investitorul, pre­şedinte şi director general al Berkshire Ha­thaway, a declarat anul trecut într-un interviu la televiziunea Bloomberg că Affordable Care Act este un pas în direcţia bună.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO