Business Internaţional

Miliardarii rusi se bat intre ei pentru sectorul energetic

11.07.2007, 19:20 16

Miliardarul rus Alexei Mordasov a cerut celor de la Agentia Federala Anti-Monopol permisiunea de a achizitiona o parte din producatorul de turbine Power Machines, scrie Moscow Times.
El este convins ca in mijlocul procesului de reformare a sectorului energetic rus cererea pentru echipamente va inregistra cresteri semnificative. Agentia a primit intr-adevar o solicitare din partea lui Mordasov, cel care detine pachetul de actiuni majoritar la Severstal, companie producatoare de otel, de a cumpara actiuni la cel mai mare producator de turbine din Rusia, a declarat un reprezentant al serviciului anti-monopol, fara sa dezvaluie insa marimea pachetului sau modalitatea de achizitionare a acestuia.
Mordasov doreste sa cumpere Power Machines in procent de 100% pentru a intra in competitie directa cu Oleg Deripaska si Viktor Vekselberg, care detin pachete importante din sectorul energetic rusesc, au comentat cei de la Vedomosti si Kommersant, citand surse din industrie.
Siemens detine 25% plus o actiune din Power Machines si a dorit achizitionarea acesteia, insa autoritatile au blocat intelegerea, din motive de securitate nationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO