Business Internaţional

Miliardarii lumii se ţepuiesc între ei: SoftBank nu mai vrea să cumpere acţiuni de 3 mld. dolari de la WeWork de la fondatorul companiei

Miliardarii lumii se ţepuiesc între ei: SoftBank nu mai...

Autor: Alex Ciutacu

02.04.2020, 13:01 425

Japonezii de la SoftBank au renunţat la planurile de a salva WeWork printr-o achiziţie de 3 miliarde dolari, într-o mutare care ar putea declanşa litigii între cofondatorul companiei şi unul dintre cei mai cunoscuţi investitori din Silicon Valley, potrivit unor surse citate de FT.

Oferta prin care SoftBank punea pe masă 3 miliarde de dolari în schimbul unei participaţii în WeWork a fost negociată anul trecut în cadrul unui pachet prin care SoftBank ar fi încercat să salveze WeWork de la colaps.

Mai mult, oferta cuprindea şi o plăţi semnificative către investitorii iniţiali ai companiei, printre care Benchmark Capital şi Adam Neumann, fostul CEO al WeWork.

Sursele citate de publicaţia americană susţin că Benchmark, Neumann şi alţi investitori pregătesc un proces, după ce SoftBank a anulat tranzacţia.

SoftBank a anunţat joi că a decis să se retragă din tranzacţie, întrucât WeWork nu ar fi respectat o serie de condiţii impuse la negocierile de anul trecut.

„Ţinând cont de responsabilitatea noastră fiduciară faţă de acţionari, ar fi iresponsabil din partea SoftBank să ignore faptul că o serie de condiţii nu au fost îndeplinite, şi să meargă înainte cu tranzacţia”, a spus Rob Townsend, şeful diviziei legal din cadrul SoftBank.

SoftBank a mai spus că rămâne „dedicat” succesului grupului american şi că decizia nu va avea impact direct asupra operaţiunilor WeWork.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO