Business Internaţional

Mike Pence, al doilea cel mai puternic om din SUA după Donald Trump, cere Europei să se retragă din acordul nuclear cu Iran

Mike Pence, al doilea cel mai puternic om din SUA după...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

14.02.2019, 16:21 282

Vicepreşedintele american Mike Pence a acuzat joi aliaţii europeni ai Washingtonului că încearcă să anuleze sancţiunile impuse de SUA asupra Teheranului şi le-a cerut acestora să se retragă din acordul nuclear cu Iran, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Din păcate, unii dintre partenerii noştri europeni nu au cooperat foarte mult. De fapt, au coordonat un efort de a crea un mecanism care să ne anuleze sancţiunile", a declarat Pence în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Orientului Mijlociu.

"Este un pas care nu va face decât să ajute Iranul, să slăbească Uniunea Europeană şi va crea mai multă distanţă între Europa şi Statele Unite", a declarat acesta.

La întâlnirea de la Varşovia au participat reprezentanţi din 60 de state, însă mari puteri europene, precum Germania şi Franţa, nu au fost prezente.

Mecanismul, cunoscut ca Instex, a fost lansat de Germania, Franţa şi Marea Britanie la sfârşitul lunii ianuarie, cu scopul de a menţine acordul nuclear semnat în 2015.

Instex va permite comerţului să aibă loc fără tranzacţii financiare directe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO