Business Internaţional

Mii de turişti europeni, repatriaţi din Tunisia din cauza revoltelor

Autor: Enache Iuliana Daniela

16.01.2011, 13:27 17

Redeschiderea aeroporturilor tunisiene permite repatrierea, laacest sfârşit de săptămână, a câtorva mii de turişti europeniblocaţi în această ţară, din cauza problemelor logistice, legate înspecial de menţinerea interdicţiilor de circulaţie, relatează AFPcitată de Mediafax.

În Germania, Marea Britanie sau Belgia, principalele agenţii deturism estimau sâmbătă că vor putea repatria mare parte dinclienţii lor până la sfârşitul săptămânii.

În Franţa, o ţară care trimite în mod tradiţional grupuri maride turişti în Tunisia, agenţiile estimau că repatrierea lor se vaîntinde pe mai multe zile.

Pentru toate agenţiile principala problemă este găsirea deavioane suplimentare pentru a asigura repatrierea anticipată atuturor turiştilor, în afară de zborurile de întoarcereprevăzute.

Aproximativ 5.000 de turişti au fost repatriaţi sâmbătă înGERMANIA, dintre care 1.000 de grupul TUI, cu plecare de peaeroporturile Monastir şi Djerba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO