Business Internaţional

Mii de sirieni au fost evacuaţi din zone aflate la nord-vest de Damasc

Mii de sirieni au fost evacuaţi din zone aflate la...

Autor: Departamentul Externe

19.04.2017, 18:26 80

Au fost evacuaţi sirieni aflaţi în zone de conflict din districtele Madaya, Al-Zabadani, Al-Jabal al-Sharqi, Ain al-Fijah şi Baqin.

Negocierile între regimul Bashar al-Assad şi opoziţie rămân în desfăşurare, iar evacuări suplimentare vor avea loc în alte părţi ale Siriei. Pe de altă parte, 20 de zone siriene rămân sub asediul forţelor regimului Assad.

Fundaţia pentru Ajutor Umanitar (IHH) a ridicat mai multe corturi în provincia Idlib pentru a găzdui civilii evacuaţi. Distanţa dintre Damasc şi Idlib este de aproximativ 271 de kilometri.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant).

Potrivit datelor ONU, bilanţul conflictului din Siria a ajuns la 400.000 de morţi, iar câteva milioane de sirieni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza bombardamentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO