Business Internaţional

Mii de persoane au protestat în Serbia faţă de preşedintele Aleksandar Vucic

Mii de persoane au protestat în Serbia faţă de...

Autor: Teodora Marinescu

10.02.2019, 17:13 138

Mai multe persoane au protestat în aproximativ 40 de localităţi din Serbia faţă de preşedintele Aleksandar Vucic şi de Guvernul condus de Partidul Progresist Sârb, relatează publicaţia Balkan Insight şi postul Deutsche Welle.

Protestele au izbucnit în Serbia încă din luna decembrie şi se desfăşoară în fiecare sâmbătă. Protestarii cer demisia preşedintelui şi îl acuză pe acesta de încălcarea libertăţii presei şi de reprimarea opoziţiei.

Unul dintre organizatorii protestelor, Jelena Anasonovic, a acuzat Guvernul că nu respectă oamenii din Serbia, constituţia şi instituţiile.

Proteste similare au avut loc şi în Kosovo, în regiunea locuită de minoritatea sârbă.

Valul de proteste a fost provocat de un incident petrecut în noiembrie când un lider al opoziţiei, Borko Stefanovic, a fost agresat de indivizi neidentificaţi în oraşul Krusevac.

Anul trecut, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de libertatea presei în Serbia, denunţând ameninţările şi violenţa împotriva jurnaliştilor.

Cu toate acestea, preşedintele Vucic a respins astfel de critici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO