Business Internaţional

Mii de oameni protestează în continuare în Egipt

Mii de oameni protestează în continuare în Egipt

Autor: Mediafax

02.02.2011, 14:19 25

Mii de manifestanţi antiguvernamentali au petrecut din nounoaptea de marţi spre miercuri în piaţa Tahrir, din centrulcapitalei Cairo, şi au reluat sloganurile prin care cer plecareaimediată a preşedintelui.

Armata egipteană le-a cerut miercuri manifestanţilor să seîntoarcă la casele lor, într-un comunicat difuzat de televiziuneade stat, în cea de-a noua zi a protestelor care solicită plecareapreşedintelui Hosni Mubarak de la putere.

Acest apel al armatei intervine la o zi după discursul solemn alpreşedintelui, în care a anunţat că nu va mai candida la alegerileprezidenţiale, prevăzute pentru septembrie. Acest anunţ nu i-aconvis pe protestatari să îşi continue mişcarea.

La un kilometru de piaţă, aproximativ 500 de susţinători aipreşedintelui au defilat miercuri cu banderole pe care se puteaciti "Da lui Mubarak, pentru protejarea stabilităţii", sau "Ceicare iubesc Egiptul nu-l fac să se prăbuşească". Citiţi mai multdespre miile de oameni protestează în continuare în Egipt pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO