Business Internaţional

Mii de angajaţi ai Google s-au revoltat, după ce gigantul american s-a angajat să creeze o inteligenţă artificială puternică pentru Pentagon şi armata americană

Mii de angajaţi ai Google s-au revoltat, după ce...

Autor: Ştefan Stan

05.04.2018, 14:19 754

Un parteneriat al Google cu Pentagonul a stârnit furia a mii de angajaţi ai gigantului american de tehnologie, care au semnat o petiţie cerându-i CEO-ului Sundar Pichai să oprească programul imediat, potrivit Gizmodo. 

Project Maven, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale armatei americane, dezvoltat în parteneriat cu Google, ar urma să ajute Pentagonul să construiască o inteligenţă artificială puternică prin intermediul căreia să analizeze imaginile primite de drone. 

Deşi fostul preşedinte executiv Eric Schmidt, care în prezent încă este în boardul Google, spune că Google nu se implică în acţiuni militare, implicarea într-un proiect al armatei a devenit o sursă majoră de îngrijorare pentru mulţi angajaţi, dintre care aproximativ 3.100 au şi semnat petiţia pentru Pichai. 

Petiţia, care circulă deja în sistemele interne ale Google de câteva săptămâni, nu cere Google să evite aplicaţiile de luptă, ci se focalizează mai degrabă pe posibilitatea ca armata să refolosească tehnologia în scopuri militare, odată ce aceasta este livrată. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO