Business Internaţional

Microsoft testează prototipuri pentru propria versiune de ochelari inteligenţi, similari Google Glass

Microsoft testează prototipuri pentru propria versiune...

Autor: Marius Oncu

22.10.2013, 20:00 190

Compania a cerut mai multor furnizori de componente din Asia să livreze camere şi alte componente cheie pentru prototipuri de ochelari inteligenţi, a afirmat o sursă care deţine informaţii referitoare la proiectul Microsoft. Sursa a avertizat că dispozitivul s-ar putea să nu intre niciodată în faza de producţie.

Testele arată că Microsoft priveşte cu interes piaţa dispozitivelor "purtabile, precum brăţări care prezintă date despre exerciţiile fizice şi ceasuri inteligente cu funcţii de smartphone, scrie Wall Street Journal.

Firma de cercetare ABI Research estimează că această piaţă va ajunge la 485 milioane de unităţi până în 2018.

"Compania este decisă să devină un lider pe partea de hardware, pentru a se asigura că nu va rata oportunităţile de pe piaţa dispozitivelor purtabile", a spus sursa citată.

Determinarea Microsoft de a deveni un jucător important pe piaţa gadgeturilor a fost subliniată şi de achiziţia, pentru 7 miliarde de dolari, a diviziei de telefoane mobile a Nokia.

De asemenea, Microsoft a început anul trecut să producă propria tabletă şi testează în continuare un ceas inteligent, care se poate conecta la internet, au afirmat surse apropiate situaţiei.

Cu ochelarii inteligenţi, Microsoft ar putea intra pe o piaţă pe care rivalul Google este activ de mai mult timp. Operatorul celui mai popular motor de căutare online a lansat Google Glass, ochelari prevăzuţi cu un ecran de dimensiunea unui timbru poştal chiar deasupra ochiului drept. Google Glass permite purtătorului să facă fotografii şi înregistrări video prin comandă vocală sau să afişeze ghiduri GPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO