Business Internaţional

Microsoft câştigă un contract uriaş, de peste 21 de miliarde de dolari, prin care va furniza tehnologie AR de ultimă generaţie armatei Statelor Unite

Microsoft câştigă un contract uriaş, de peste 21 de...

Autor: Eduard Ivanovici

04.04.2021, 09:00 4724

Armata SUA a anunţat recent că i-a oferit companiei Microsoft un contract prin intermediul căruia va primi sisteme de realitate augmentată pe o perioadă de 10 ani, acordul fiind în valoare de 21,9 miliarde de dolari, potrivit CNN Business.

Sistemele sunt bazate pe căştile HoloLens, care le permit utilizatorilor să vadă holograme în mediul real. Contractul presupune producerea a peste 120.000 de echipamente ce vor fi fabricate în Statele Unite. Acţiunile Microsoft au crescut imediat după anunţ.

Realitatea augmentată (AR) diferă faţă de realitatea virtuală (VR) prin faptul că adaugă grafici în câmpul vizual al utilizatorului, în loc să îl înlocuiască în totalitate.  

Echipamente HoloLens pot fi cumpărate cu 3.500 de dolari per bucată, însă Microsoft le oferă în mare parte business-urilor, care le combină cu alte aplicaţii personalizate. Printre utilizatorii tehnologiei se găsesc agenţia spaţială NASA, mai multe universităţi, spitale, firme de arhitectură şi producători auto din SUA.

În toamna lui 2019, Microsoft a obţinut un contract de 10 miliarde de dolari din partea Pentagonului pentru aşa-numitul program Jedi (infrastructură comună pentru apărare), după o licitaţie extrem de strânsă, contestată ulterior de Amazon.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO