Business Internaţional

Michael Moore: Obama, dă dovadă de curaj şi arestează-l pe şeful S&P. Aceşti infractori au demolat economia în 2008 şi acum o fac din nou

Michael Moore: Obama, dă dovadă de curaj şi arestează-l pe şeful S&P. Aceşti infractori au demolat economia în 2008 şi acum o fac din nou

Autor: Adrian Voicu

09.08.2011, 18:04 4587

Michael Moore, realizatorul unor filme în care a criticatrealităţile americane ("Sicko", "Fahrenheit 9/11", Bowling forColumbine"), a decis de data aceasta să atace agenţiile derating.

Astfel, după ce Standard&Poor's a decis reducerea ratinguluide ţară al SUA de la AAA la AA+, iar preşedintele american BarackObama a criticat această decizie, într-o postare pe site-ul demicroblogging Michael Moore a scris: "Preşedinte Obama, dă puţinădovadă de curaj şi arestează-l pe CEO-ul Standard & Poor's.Aceşti infractori au demolat economia în 2008 şi acum o fac dinnou.

Conform publicaţiei Times, într-o postare tot de luni, regizorulde film premiat cu Oscar a învinuit S&P şi pentru colapsuleconomic din 2008, deoarece împreună cu alte agenţii de rating nu aredus ratingul obligaţiunilor de tip ipotecar, ceea ce a încurajatcreşterea balonului imobiliar permiţând extinderea crizei înîntreaga economiei.

Conform regizorului, "proprietarii S&P sunt vechi prieteniai familiei Bush", motiv care în sine ar fi de ajuns pentru Obamasă îl aresteze pe şeful agenţiei.

Referindu-se la percheziţia făcută în urmă cu câteva zile înMilano la sediile agenţiilor de rating S&P şi Moody's, Moore ascris: "Iată cum se face în Italia când este vorba de aceştiticăloşi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO