Business Internaţional

MGM Mirage deschide un nou complex in Las Vegas

15.11.2004, 00:00 16



MGM Mirage, proprietarul Bellagio si MGM Grand Casinos, a anuntat ieri planul de a cumpara o suprafata de teren de 66 de acri, in valoare de 4 miliarde de dolari. Compania va construi langa Las Vegas o "metropola urbana", care va introduce in peisajul orasului o zona rezidentiala.



Sit-ul, denumit Project CityCenter, va fi la fel de mare cat Times Square, SoHo si Rockefeller Center din New York.



Noul complex va cuprinde un hotel cu 4.000 de camere cazino-uri, restaurante, mai multe boutiq-uri si restaurante, precum si un shopping center urias.



Wynn Resorts a anuntat, de asemenea, o investitie de 900 milioane de dolari pentru extinderea complexului Wynn Las Vegas.



Stirea reflecta boom-ul prin care trece piata imobiliara din Las Vegas, oras care devine, treptat, destinatia numarul unu a turistilor care vin in SUA. Autoritatile din administratia Las Vegas-ului au anuntat intentia de a-si revitaliza zona centrala.



Ultimele noutati survin pe fondul unor recente achizitii in domeniul jocurilor de noroc. MGM Mirage a cumparat in luna iunie Mandalay Bay Resorts, printr-o tranzactie in valoare de 8 miliarde de dolari. Aceasta a transformat Mirage in a doua companie de jocuri de noroc, dupa Harrah's Entertainment, care a cumparat, la randul ei, Caesars, pentru suma de 9,5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO