Business Internaţional

Merrill Lynch anunta noi pierderi pe piata ipotecara

08.10.2007, 19:37 11

Banca americana de investitii Merrill Lynch a inregistrat, ca urmare a expunerii directe la criza pietei americane a creditelor ipotecare riscante, pierderi de 5,5 mld. dolari (3,8 mld. euro), relateaza BBC News.
Acest anunt vine in sprijinul estimarilor conform carora oficialii Merrill Lynch, ultima institutie financiara care si-a dezvaluit expunerea la criza americana, vor raporta o scadere a profitului pentru cel de-al treilea trimestru.
Pretul actiunilor bancii a coborat, in ultimele trei luni, cu 50 de centi (35,4 eurocenti), dupa ce estimarile anterioare previzionau o apreciere de 1,43 dolari (1,01 euro).
Anuntata scadere a profitului trimestrial al bancii ar putea fi prima din ultimii sase ani, iar analistii se tem ca pierderile suferite de Merrill Lynch ar putea continua.
Mai mult, Washington Mutual, unul dintre cei mai mari creditori ipotecari din SUA, a anuntat ca estimeaza o reducere de pana la 75% a profitului trimestrial.
Dupa anunturile facute de oficialii Merrill Lynch si Washington Mutual, pierderile suferite de catre marile banci de investitii, ca urmare a expunerii directe la criza americana, au depasit 18 mld. dolari (13,4 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO