Business Internaţional

Merkel şi Cameron nu au reuşit să rezolve divergenţele privind soluţiile crizei datoriilor

Autor: Anca Dumitrescu

18.11.2011, 16:50 388

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic David Cameron au exprimat vineri opinii diferite despre soluţiile de rezolvare a crizei datoriilor din zona euro şi au recunoscut că nu au reuşit să rezolve divergenţele referitoare la introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare.

Cameron a declarat într-o conferinţă de presă la Berlin că uniunea monetară are nevoie de "un scut" credibil şi ar trebui să se folosească de toate instituţiile pentru combaterea crizei.

"Toate instituţiile din zona euro trebuie să susţină moneda unică", a afirmat Cameron, adăugând că are încredere în angajamentul Germaniei de a proteja euro.

Liderul britanic a adăugat că nu subestimează angajamentul Germaniei, dar şi al celorlalte ţări din zona euro pentru asigurarea succesului euro.

Merkel a afirmat în schimb că este în favoarea unei abordări "pas cu pas".

"Britanicii cer să folosim resurse mari pentru recâştigarea credibilităţii zonei euro. Dar trebuie să avem grijă să nu pretindem că dispunem de puteri pe care nu le avem, pentru că pieţele îşi vor da seama foarte repede", a afirmat liderul german.

În privinţa taxei pe tranzacţiile financiare, Merkel a spus că nu au avut loc progrese pentru depăşirea divergenţelor legate de introducerea acesteia în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO