Business Internaţional

Membru al reţelei teroriste Stat Islamic care plănuia comiterea unui atentat, arestat în Italia

Membru al reţelei teroriste Stat Islamic care plănuia...

Autor: Mihai Draghici

26.04.2018, 21:19 52

Un presupus membru al reţelei teroriste Stat Islamic suspectat că pregătea un atentat a fost arestat în oraşul italian Napoli, relatează site-ul cotidianului La Repubblica.

Suspectul este un imigrant din Gambia, Alagie Touray, în vârstă de 21 de ani.

Individul, acuzat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic, a fost arestat preventiv la ieşirea dintr-o moschee situată în localitatea Licola, la periferia oraşului italian Napoli.

Bărbatul este suspectat că pregătea comiterea unui atentat în Italia. Anchetatorii au interceptat conversaţii în care islamistul afirma că era "în misiune".

În cursul interogatoriilor, suspectul a recunoscut că primise, prin intermediul reţelei de socializare online Telegram, ordinul de a comite un atac cu vehicul, dar a dat asigurări că nu intenţiona să comită atentatul.

Alagie Touray depusese o cerere pentru acordarea de azil în Italia. El a ajuns în Sicilia pe cale maritimă în 2017, din Gambia, alături de alţi peste 600 de imigranţi africani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO