Business Internaţional

Membri ai echipei lui Le Pen, audiaţi în cazul privind presupuse fraude cu fonduri ale PE

Membri ai echipei lui Le Pen, audiaţi în cazul privind...

Autor: Mircea Olteanu

22.02.2017, 17:57 38

O garda de corp şi o consilieră a lui Le Pen au fost chemaţi la audieri pentru a oferi detalii despre perioada în care au fost angajaţi ca asistenţi la Parlamentul European.

Le Pen a afirmat că aceste audieri reprezintă de fapt "manevre politice" înaintea scrutinului prezidenţial din aprilie-mai.

Garda de corp Thierry Legier şi consiliera Catherine Griset pot fi reţinuţi pentru audieri până la 48 de ore, după care autorităţile sunt obligate ca fie sa-i elibereze, fie să-i reţină pe baza unui mandat aprobat de un judecător.

Marine Le Pen a recunoscut că l-a plătit ilegal pe Thierry Légier ca asistent parlamentar în scopul "regularizării problemelor financiare", relevă un raport al Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), citat de agenţia Mediapart.

Marine Le Pen, favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.

Eurodeputata eurosceptică ar fi recunoscut o parte din faptele incriminate pentru a putea soluţiona amiabil litigiul. În public, Marine Le Pen a respins toate acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO