Business Internaţional

Melinda Gates a început să îşi consulte avocaţii de divorţ încă din 2019, decizie lansată pe fondul relaţiilor dintre Bill Gates şi omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de abuz sexual şi trafic de minori

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

10.05.2021, 13:57 1517

Melinda French Gates a început să se consulte cu avocaţii de divorţ cu aproape doi ani înainte de a se despărţi de cofondatorul Microsoft Bill Gates, în mare parte din cauza temerilor provocate de legăturile dintre soţul ei şi omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat de abuz sexual şi trafic de minori, transmite Bloomberg.

Filantroapa în vârstă de 56 de ani a început să discute cu avocaţii mai multor firme încă din octombrie 2019, spunând că mariajul ei este „rupt în mod iremediabil”, conform unor surse citate de The Wall Street Journal. Neliniştile generate de relaţiilor soţului său cu Jeffrey Epstein datează încă din 2013, scrie ziarul american.

The New York Times relata în octombrie 2019 că miliardarul s-a întâlnit de mai multe ori cu Epstein, un purtător de cuvânt al Microsoft declarând la acea vreme că întâlnirile s-au realizat în scopuri de filantropie. Cu două luni înainte, Epstein a murit în puşcărie, într-o perioadă în care îşi aştepta procesul intentat în urma unor acuzaţii de trafic sexual implicând zeci de minore.

Divorţul a fost negociat în timpul pandemiei, implicând mai multe echipe care au încercat să împartă averea cuplului, estimată de Bloomberg Billionaires Index la 145 de miliarde de dolari.

Cei doi susţin că plănuiesc să rămână copreşedinţi ai Fundaţiei Bill & Melinda Gates, cea mai mare organizaţie caritabilă la nivel mondial, din care face parte şi miliardarul Warren Buffett.

La câteva zile după anunţarea divorţului, o companie de holding creată de Bill Gates a transferat acţiuni de două miliarde de dolari către Melinda French Gates.

Cu câteva zile înainte să moară, Epstein l-a numit pe Boris Nikolic, un investitor puţin cunoscut din sectorul biotehnologiei, drept a doua sa variantă de executor de testament. Nikolic a deţinut funcţia de consilier al lui Bill Gates şi a fondat recent mai multe firme care se ocupă cu editarea genetică şi alte tehnologii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO