Business Internaţional

Mediul de business din zona euro s-a chinuit în luna august: „Recuperarea a pierdut din avânt, subliniind cererea slabă pe care a creat-o pandemia de COVID-19”

Mediul de business din zona euro s-a chinuit în luna...

Autor: Eduard Ivanovici

23.08.2020, 11:00 192

Revenirea economiei zonei euro a pierdut din avânt în luna august, în special în sectorul serviciilor, potrivit CNBC.

Pentru a controla răspândirea virusului, care a infectat peste 22,5 milioane de oameni la nivel global, guvernele au impus restricţii severe de circulaţie, ducând activitatea economică la un nivel nemaivăzut de ani buni.

După relaxarea măsurilor de distanţare socială, activitatea din zona euro a crescut luna trecută în cel mai accelerat ritm de la mijlocul lui 2018 încoace. Însă numărul de infecţii a crescut din nou în unele zone ale regiunii, iar autorităţile au reînceput să lanseze o serie de restricţii de-a lungul continentului.

Indicele IHS Markit pentru încrederea managerilor a scăzut de la 54,9 în iunie la 51,6 în august. Deşi numărul nu a scăzut sub pragul de 50, care separă creşterea de contracţie, nu a reuşit să se încadreze în previziunile economiştilor de luna trecută. De asemenea, indicele care măsură activitatea business-urilor noi a scăzut de la 52,7 la 51,4.

„Recuperarea zonei euro a pierdut avânt în august, subliniind cererea slabă pe care a creat-o pandemia de COVID-19”, a declarat Andrew Harker, director economic în cadrul IHS Markit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO