Business Internaţional

Medic român despre îmbolnăvirea lui Trump: Dacă nu mai apare la televizor este un semn prost

Medic român despre îmbolnăvirea lui Trump: Dacă nu...

Autor: Eugenia Foarfecă

03.10.2020, 10:00 484

Ion Alexie, un medic român stabilit în SUA, susţine că preşedintele Donald Trump va fi arătat zilnic la televizor, astfel încât populaţia să nu se îngrijoreze. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înseamnă că starea de sănătate a preşedintelui este gravă.

Medicul infecţionist Ion Alexie de la Spitalul Summerlin din Las Vegas susţine că, potrivit protocolului, preşedintele Donald Trump va fi tratat la Casa Albă unde au fost amenajate şi camere de terapie intensivă. Şeful statului american o să apară zilnic la televizor pentru a linişti populaţia.

„Sunt convins că, dacă va fi nevoie îl vor trata la Casa Albă, cel mai probail au făcut camere de terapie intensivă şi au personalul care le trebuie acolo, nu cred că-şi vor lua riscul de a-l duce la alt spital unde ar putea să aibă alte complicaţii, părerea mea e că în fiecare zi îl vor arăta la televizor, să liniştească lumea, să se ştie că este în stare bună şi că poate să ia decizii, dacă cumva se îmbolnăveşte rău şi nu mai apare la televizor este un semn prost”, a spus Ion Alexie.

Medicul din Las Vegas îngrijeşte pacienţi cu Covid şi ştie cum ar putea arăta tratamentul Preşedintelui Trump, în funcţie de evoluţia bolii.

„Acum este asimptomatic şi cel mai probabil va primi plasmă convalescentă, Remdesivir, Vitamina D3, Vitamina C şi Zinc. Dacă are infiltrate, pneumonie la computer tomograf este posibil să primească şi dexametazonă. I se va testa în sânge nivelul de interleukină 6 şi dacă este crescut are risc mare de furtună de citokine şi să se îmbolnăvească rău. În acest caz i se va da dexametazonă împreună cu Remsedivirul. Cei doi au acum pe deget în permanenţă puls-oximetrul. Îi vor testa oxigenarea în sânge continuu”, a precizat doctorul Ion Alexie.

Dacă starea preşedintelui Trump se va înrăutăţi, el va primi plasmă.

„Acest tratament se poate face la bolnavii infectaţi cu Covid şi care developează vasculita, Kawasaki Sindrome, acum se filtrează plasma pacienţilor care se aruncă din această pungă mare, şi plasma este înlocuită cu plasmă de transfuzii şi merge în pacient”, a menţionat medicul român, angajat la un spital din Las Vegas.

Reprezentanţii Casei Albe au anunţat vineri că preşedintele Donald Trump s-a infectat cu virusul SARS CoV-2.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO