Business Internaţional

McDonald’s reînnoieşte vechea prietenie cu Disney. Ce jucării vor fi disponibile în curând la meniurile Happy Meal

McDonald’s reînnoieşte vechea prietenie cu Disney. Ce...

Autor: Răzvan Botea

03.03.2018, 09:02 1041

Meniuriel Happy Meal ale McDonald’s vor reînnoi prietenia veche cu Disney, jucăriile întruchipând personaje din filmele de animaţie Disney urmând să fie din nou parte din meniu, scrie Fortune.

După o pauză de 12 ani, Disney şi McDonald’s au anunţat că vor colabora din nou.

Parteneriatul va aduce din nou împreună meniul Happy Meal şi figurine ale Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Disney Live Action, Marvel Studios şi Lucasfilm. Acesta va începe cu figurine din „Incredibilii 2”, urmând seria cu „Ralph Strică-tot”.

Disney şi Mcdonald’s au avut în trecut un parteneriat cu o valoare de 1 mld. dolari din 1996 până în 2006. Disney a ales să nu înnoiască înţelegerea, în 2006 compania introducând politici interne care „interzic folosirea licenţei pentru Mickey Mouse sau alt personaj Disney pentru mâncăruri care nu îndeplinesc cerinţele nutriţionale minime”, conform Reuters.    

După ce McDonald’s a anunţat că îşi va schimba meniurile Happy Meal mai devreme luna aceasta, lanţul de restaurante a promis că va ajunge la standardele Disney până în iunie, astfel să se permită reînnoirea parteneriatului.

Perioada pe care va fi înţelegerea încă nu a fost dezvăluită. Spre deosebire de vechiul parteneriat, acesta nu va fi în exclusivitate, asta însemnând că ambele companii vor putea face înţelegeri promoţionale cu alte entităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO