Business Internaţional

McDonald’s redeschide investigaţia asupra fostului CEO: Lanţul de restaurante a tratat iniţial problema ca pe o terminare de contract „fără cauză exactă”, ceea ce îi permite lui Steve Easterbrook să primească o serie de beneficii de plecare de 40 mil. dolari

McDonald’s redeschide investigaţia asupra fostului...

Autor: Eduard Ivanovici

30.08.2020, 12:02 344

McDonald’s a declarat că investighează posibilitatea conform căreia fostul CEO Steve Easterbrook a întreţinut relaţii sexuale cu alte angajate ale companiei, scrie Financial Times.

Lanţul de restaurante anunţa în luna octombrie a anului trecut plecarea lui Easterbrook, susţinând că acesta a violat politicile companiei prin implicarea în relaţii amoroase consensuale cu o angajată. La numai o zi după anunţ, îşi anunţa plecarea şi David Fairhurst – şeful departamentului de resurse umane.

McDonald’s a tratat iniţial problema ca pe o terminare de contract „fără cauză exactă”, ceea ce îi permite fostului şef să primească mai multe beneficii de plecare în valoare de 40 de milioane de dolari.

Totuşi, compania – condusă acum de Chris Kempczinski – a declarat recent că a redeschis investigaţia asupra fostului CEO după ce a primit un pont anonim conform căruia Easterbrook ar fi fost implicat în altă relaţie sexuală cu o angajată.

A doua investigaţie a scos la iveală faptul că Easterbrook ar fi întreţinut astfel de relaţii. Ulterior, compania l-a dat în judecată, avocatul lui Easterbrook descriind situaţia ca fiind o „pură fabulaţie”.

Între timp, CtW Investment Group – companie care deţine o parte din McDonald’s – a declarat că investigaţia de anul trecut nu este suficient de concludentă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO