Business Internaţional

McDonald’s îşi vinde cea mai mare parte a operaţiunilor din China şi Hong Kong către CITIC şi Carlyle

McDonald’s îşi vinde cea mai mare parte a...

Autor: CătăIina Apostoiu

10.01.2017, 00:00 425

McDonald’s a încheiat un acord de vânzare a celei mai mari părţi din operaţiunile deţinute în China şi Hong Kong către conglomeratul de stat CITIC şi firma de private equity Carlyle în schimbul a 2,1 miliarde de dolari, în încercarea de a se extinde rapid fără a-şi folosi o parte importantă din capitalul propriu, scrie Reuters.

Lanţul american de fast-food a purtat luni întregi negocieri cu firme de private equity şi mai multe companii chinezeşti. Potrivit oficialilor de la McDonald’s, partenerii locali vor contribui la accelerarea creşterii pe piaţa din China prin deschideri de noi restaurante, în special în oraşele mai mici aşteptate să beneficieze de pe urma intensificării urbanizării şi creşterii veniturilor.

Compania deţine peste 2.400 de restaurante în China continentală şi aproximativ 240 în Hong Kong. În urma noului parteneriat vor fi adăugate 1.500 de noi unităţi în următorii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO