Business Internaţional

Matsushita are cel putin cinci oferte pentru JVC

07.02.2007, 17:44 18

Conglomeratul industrial japonez Matsushita analizeaza zilele acestea cel putin cinci oferte pentru pachetul majoritar la Victor, grupul aflat in dificultate care detine marca de electronice de consum JVC, scrie Financial Times.
Conform unor surse familiare negocierilor, Matsushita a inceput deja sa accepte oferte pentru pachetul de 52% pe care il detine la divizia JVC, a carei vanzare ar putea fi decisa pana la sfarsitul lunii martie.
Analistii sunt de parere ca Matsushita este nevoita sa abandoneze colaborarea de 50 de ani cu Victor, care detine o capitalizare de piata de 152 mld. yeni japonezi (980 mil. euro), ca parte a programului sau de restructurare.
Printre pretendentii pentru Victor se regasesc grupurile de investitii americane Cerberus si Texas Pacific Group si grupul european Permira.
Cu toate ca JVC ramane un jucator important pe piata de camere video si sisteme audio si de navigare pentru autoturisme, compania a cazut victima reducerilor de preturi din segmentul televizoarelor cu ecran plat.
Ca si Pioneer, JVC s-a dovedit o companie prea mica pentru a putea concura cu giganti precum Sony si Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO