Business Internaţional

Măsurile Airbus în criza COVID-19: Compania a atras o linie de credit de 15 miliarde euro; Dividende în valoare de 1,4 miliarde dolari anunţate pentru 2019 au fost anulate

Măsurile Airbus în criza COVID-19: Compania a atras o...

Autor: Alex Ciutacu

23.03.2020, 08:27 172

Gigantul Airbus a anunţat că a reuşit să atragă o linie de credit de 15 miliarde euro, luni, întrucât încearcă să îşi întărească poziţia de lichiditate ca răspuns la impactul pandemiei asupra industriei aerospaţiale la nivel global, potrivit FT.

Compania olandeză a anunţat că îşi retrage propunerea de dividend pentru 2019, în valoare totală de 1,4 miliarde euro, ca parte a măsurilor implementate „pentru a proteja compania”.

„Am retras previziunile noastre pentru 2020 din cauza volatilităţii situaţiei actuale. În acelaşi timp, ne angajăm să asigurăm lichiditatea companiei în orice moment printr-un bilanţ prudent. Sunt convins că Airbus şi sectorul aerospaţial va trece peste această perioadă critică”, a anunţat Guillaume Faury, CEO-ul Airbus.

Airbus are în prezent un nivel al lichidităţilor de 30 miliarde dolari, inclusiv active financiare în valoare de 12 miliarde euro, a anunţat compania astăzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO