Business Internaţional

Măsuri disperate la Credit Suisse, după ce pierderile pot ajunge la 650 mil. dolari în T2, în urma scandalului Archegos: Banca vrea să strângă 1,9 mld. dolari de la investitori

Acţiunile gigantului elveţian au scăzut cu circa 22% de la începutului anului până acum

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

22.04.2021, 16:01 127

Credit Suisse încearcă să strângă 1,9 miliarde de dolari de la investitori, eliminându-şi între timp divizia dedicată fondurilor de hedging care s-a aflat în centrul pierderilor Archegos Capital, pe măsură ce CEO-ul Thomas Gottstein încearcă să îşi revină din una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă a băncii, potrivit Bloomberg.

Credit Suisse, care a şters circa 97% din expunerea sa la Archegos, se aşteaptă ca pierderile din T2 să ajungă la 600 de milioane de franci (654 de milioane de dolari), ducând pierderile totale la 5,5 miliarde de dolari.

Drept răspuns, compania îşi elimină aproximativ o treime din afacerile dedicate fondurilor de hedging, întărindu-şi capitalul prin vânzările de note de obligaţiuni convertite în acţiuni.

Gottstein încearcă acum să îşi apere funcţia de director executiv după ce Credit Suisse a fost lovit mai puternic decât orice alt competitor de prăbuşirea Archegos, fondat de investitorul american Bill Hwang.

Şansele ca sincronizarea să fi fost mai gravă sunt destul de mici, evenimentul având loc la câteva săptămâni după scandalul Greensill Capital, în centrul căruia s-a găsit tot gigantul elveţian.

Problemele au şters aproape un an de profituri şi l-au lăsat pe Gottstein să-i demonstreze următorului preşedinte Antonio Horta-Osorio că poate ajuta banca să treacă printr-o perioadă marcată de volatilitate şi pierderi, care i-a determinat pe investitori să pună la îndoială aptitudinile CEO-ului.

Acţiunile Credit Suisse au scăzut cu aproape 5% până la ora 16:00. Per total, acţiunile au înregistrat un declin de 21,9% din prima zi de tranzacţionare a anului până acum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO