Business Internaţional

Măsură fără precedent în Malaysia: Noul Guvern a decis abolirea pedepsei cu moartea. Toate execuţiile programate vor fi oprite

Măsură fără precedent în Malaysia: Noul Guvern a...

Autor: Mihai Draghici

11.10.2018, 15:18 218

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracţiunile şi va opri toate execuţiile care erau programate, informează site-ul agenţiei Associated Press.

Peste 1.200 de persoane, inclusiv un cetăţean român, sunt condamnate la moarte în Malaysia. Condamnările la moarte se pronunţau pentru infracţiuni precum crime, trafic de droguri, trădare, răpiri şi terorism.

Ministrul Justiţiei, Liew Vui Keong, a anunţat că Guvernul a decis abolirea pedepsei cu moartea, iar proiectul de modificare a legislaţiei va fi depus în Parlament săptămâna viitoare.

Ministrul malaysian al Comunicaţiilor, Gobind Singh Deo, a confirmat decizia. "Este vorba de respectarea unei promisiuni electorale, o măsură care se înscrie în renunţarea la pedeapsa capitală în întreaga lume", a spus Liew Vui Keong.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO