Business Internaţional

Mărturia unei românce care locuieşte la câteva străzi de staţia de metrou unde a avut loc explozia: Totul este pustiu. Autorităţile ne-au transmis să nu mai fim atât de activi pe social media

Mărturia unei românce care locuieşte la câteva...

Autor: Liviu Popescu

22.03.2016, 15:15 1019

O româncă stabilită de câţiva ani în Bruxelles şi care locuieşte la doar câteva străzi distanţă de staţia de metrou Maelbeek, unde astăzi dimineaţă a avut loc o explozie, spune că totul este pustiu în oraş, şcolile sunt închise, iar traficul este închis în tot oraşul.

“Am fost doar până la magazin să îmi cumpăr ceva de mâncare. Jumătate din echipa mea de la locul de muncă a plecat acasă pentru că, spun autorităţile, acolo este cel mai sigur. Doar un magazin Mega Image am găsit deschis. În rest, magazinele de colţ sunt închise. La fel şi şcolile”, a spus românca pentru Ziarul Financiar.

Ea a mai adăugat că autorităţile au cerut belgienilor să nu fie atât de activi pe platformele de socializare şi să evite pe cât de mult posibil publicarea fotografiilor şi a clipurilor pe platformele online.

”La aeroport şi la metrou sunt mereu reprezenanţi ai armatei. Nu are cum ca autorităţile belgiene să fi lăsat garda jos. Un sinucid cu bombă este cea mai uşoară formă de atentat.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO