Business Internaţional

Mark Zuckerberg este câştigătorul războiului pe care Donald Trump îl duce împotriva TikTok: Averea fondatorului Facebook ajunge la 100 mld. dolari după lansarea aplicaţiei care ar trebui să concureze cu gigantul chinezesc

Mark Zuckerberg este câştigătorul războiului pe care...

Autor: Dorin Oancea

07.08.2020, 09:46 451

Averea fondatorului Facebook Mark Zuckerberg a urcat la 100 miliarde de dolari după lansarea unei noi funcţii video, Instagram Reels, care rivalizează cu controversata aplicaţie chineză TikTok, relateaaază BBC.

Acţiunile Facebook au crescut joi cu peste 6%, iar Zuckerberg deţine 13% din acţiunile companiei.

El se alătură fondatorului Amazon Jeff Bezos şi creatorului Microsoft Bill Gates, intrând în clubu celor ce au averi de peste 100 de miliarde de dolari.

Şefii marilor companii din tehnologie s-au aflat recent în centrul atenţiei, deoarece mărimea şi puterea companiilor şi a averilor lor continuă să crească.

Facebook, Amazon, Apple şi Google au fost printre cei mai mari beneficiari ai blocajelor şi restricţiilor impuse de coronavirus, deoarece tot mai mulţi oameni cumpără, urmăresc divertisment şi socializează online.

Averea lui Zuckerberg a crrescut cu aproximativ 22 miliarde de dolari în acest an, în timp ce Jeff Bezos a obţinut peste 75 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Reels, care este văzută ca un rival la controversata platformă TikTok, deţinută de chinezi, funcţionează în cadrul aplicaţiei Instagram, aflată în posesia Facebook.

Lansarea nu ar fi putut veni într-un moment mai bun pentru Zuckerberg, pentru că joi preşedintele american Donald Trump a emis un ordin executiv pentru a aborda „ameninţarea” TikTok în SUA.

Cele mai mari cinci companii tehnologice americane - Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft - au în prezent valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din produsul intern brut (PIB) al SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO