Business Internaţional

Marile ziare americane anunţă că Joe Biden l-a învins pe Donald Trump în alegerile pentru Casa Albă, devenind al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Echipa lui Donald Trump contestă rezultatul. Prima reacţie a lui Joe Biden pe Twitter

Autor: Alexandru Nanu

07.11.2020, 18:49 661

Marile ziare americane The New York Times şi Washington Post au anunţat în această seară că Joe Biden l-a învins pe Donald Trump în alegerile pentru Casă Albă, devenind al 46-lea preşedinte al SUA.

Biden cu cei 273 de electori aleşi a depăşit pragul de 270 de electori.

Biden a fost votat de 74,478 milioane de americani, Iar trump 70,329 milioane de americani.

Harris Kamala devine prima femeie vicepreşedinte american.

Biden, care are 78 de ani, şi-a îndeplinit visul de a ajunge la Casa Albă din a treia încercare, fiind cel mai bătrân candidat ales preşedinte al SUA.

Analiştii se aşteaptă ca Donald Trump să conteste în continuare aceste alegeri, dar are prea puţini susţinători.

Trump este primul preşedinte american din ultimii 25 de ani care este învins în lupta pentru obţinerea celui de al doilea mandat.

„America, sunt onorat că m-aţi ales pentru a conduce ţara noastră minunată. Munca pe care o avem de făcut nu va fi uşoară, dar vă promit asta: voi fi un preşedinte pentru toţi americanii - chiar dacă m-aţi votat sau nu. Voi păstra încrederea pe care voi aţi avut-o în mine”, a scris Biden pe Twitter.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO