Business Internaţional

Marile profituri din micile bule: Coca-Cola raportează venituri de 37 miliarde de dolari şi profituri de 9 miliarde de dolari

Marile profituri din micile bule: Coca-Cola raportează...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2020, 08:00 711

Preţul unei acţiuni în cadrul The Coca-Cola Company a atins un maxim istoric de 59 de dolari, după ce compania a încheiat 2019 cu un trimestru cu mult peste aştepări. Veniturile au crescut cu 28,2% comparativ cu 2018, fapt ce subliniază succesul de care se bucură compania în afara sectorul de băuturi carbogazoase, potrivit Investopedia.

Creşterile de care se bucură compania ar putea fi afectate de epidemia de coronavirus în plină expansiune. Însă chiar şi în aceste condiţii, Coca-Cola va rămâne un performer extrem de puternic, de vreme ce a a reuşit să înregistreze creşteri de peste 30% de la începutul primului trimestru din 2019. În plus, veniturile de anul trecut au fost de 37 miliarde de dolari, în timp ce profiturile s-au situat în dreptul sumei de 9 miliarde de dolari.

Coca Cola a crescut extrem de mult la începutul anilor 1990, perioadă în care căderea comunismului i-a permis să se extindă pe pieţe cu totul noi. În 2007-2008, odată cu prăbuşirea burselor de pe Wall Street, compania a trecut printr-o perioadă dificilă, reuşind totuşi să atingă cifre record în trimestrul 3 din 2014.

Anul trecut, Coca-Cola HBC – unul dintre principalii distruibuitori ai faimoasei băuturi – declara că plănuieşte că lanseze brandul Costa Cofee pe cel puţin 10 pieţe din cele 28 în care operează în prezent, printre care se numără România, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Polonia, Rusia şi Elveţia. Mişcarea are în plan extinderea în vending (automate de cafea) şi în produse ready-to-drink.

Costa Cofee s-a bucurat de o popularitate foarte mare în Marea Britanie, fiind prezentă şi în România până în 2011, când Cofee Management, compania care deţinea franciza de cafenele în România, a intrat în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO