Business Internaţional

Marile companii americane îşi extind programul de lucru pentru a scăpa de întârzierile din lanţul de aprovizionare. Administraţia Biden pune presiune pe marile corporaţii şi a convins deja Walmart, UPS şi FedEx să lucreze 24/7

Marile companii americane îşi extind programul de lucru...

Autor: Alex Ciutacu

13.10.2021, 13:59 200

Administraţia Biden a discutat cu marile companii americane precum Walmart, UPS şi FedEx, care şi-au luat angajamentul de a extinde orele de lucru într-o încercare de a elimina o parte din întârzierile din lanţul de aprovizionare care pun presiune pe revenirea economică a Statelor Unite, dar şi pe economia globală, potrivit FT.

Conform unor oficiali din Casa Albă, cele trei companii ar trebui să anunţe miercuri o mutare prin care vor lucra non-stop, şapte ore pe săptămână, ca parte a unor eforturi ample de a elimina decalajul dintre cererea în creştere şi oferta întârziată.

Angajamentele marilor corporaţii erau aşteptate în SUA înainte de summit-ul convocat de preşedintele american Joe Biden, care se va întâlni cu mediul de afaceri, cu executivii companiilor de transport şi cu oficialii din sindicate pentru a discuta despre starea lanţurilor de aprovizionare la nivel global.

„Lanţul de aprovizonare este în mâinile sectorului provat, aşa că avem nevoie ca sectorul privat să iasă în faţă şi să rezolve aceste probleme”, a transmis un oficial al administraţiei Biden pentru FT.

El a mai explicat că UPS şi FedEx au transportat 40% din volumul total al pachetelor din SUA în 2020. Totodată, administraţia a obţinut angajamente şi de la Target, Home Depot şi Samsung, care au fost de acord să-şi mute mai repede containerele din porturi.

Administraţia Biden face presiuni şi asupra companiilor de transporturi, precum şi a operatorilor portuari să îşi crească capacitatea pentru a face faţă cererii în creştere. Cu toate acestea, multe companii se confruntă cu problema forţei de muncă, întrucât nu găsesc destui oameni. Totodată, numărul limitat de spaţii de depozitare aflate în apropierea porturilor a accentuat blocajele.

Iniţitiva admnistraţiei de a pune presiune pe marile corporaţii să îşi extindă orele de program vine în contextul în care unor temeri în creştere legate de posibilitatea ca revenirea economică să fie încetinită de blocajele prelungite din lanţurile de aprovizionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO