Business Internaţional

Marile banci americane isi pierd analistii in favoarea fondurilor de hedging

19.06.2008, 19:34 12

Wall Street-ul pierde cei mai buni analisti din domeniul petrolier, in conditiile in care institutiile financiare sufera pierderi record, iar fondurile de hedging promit salarii uriase, scrie Bloomberg.
Douglas Terreson de la Morgan Stanley si Doug Leggate de la Citigroup - aflati pe primele doua locuri in clasamentul Institutional Investors privind cei mai buni analisti din segmentul petrolier - se numara printre cei care si-au parasit pozitiile, conform declaratiilor oficialilor bancilor.
Geoff Kieburtz, cel de-al treilea analist al contractorilor de campuri petroliere, a parasit si el Citigroup. Robert Morris, cel mai bun analist al companiilor petroliere independente precum Anadarko Petroleum Corp., a demisionat anul acesta din functia pe care o detinea in cadrul Bank of America.
Valoarea actiunilor Exxon Mobil, Anadarko, precum si ale altor companii, a atins un maxim istoric in cursul acestui an, in conditiile in care contractele futures pentru petrolul brut au urcat cu 46%, pana la valoarea de 139,89 de dolari pe baril, iar pretul gazelor naturale a crescut cu 73%. Aceste rezultate au fost facute publice cand institutiile financiare concediau un total de 83.000 de angajati, pe fondul prabusirii pietei creditelor subprime.
"Energia a fost un domeniu fierbinte in care apar transformari importante. Multe din aceste lucruri sunt strans legate fie de faptul ca Wall Street nu a mai platit aceeasi rata, fie de cel ca nu mai este acelasi loc amuzant ca inainte", spune James Halloran, economist la National City Private Client Group din Cleveland.
Pe 4 iunie, Morgan Stanley a renuntat sa mai monitorizeze trei dintre cele mai mari companii petroliere din SUA - Exxon Mobil, Chevron si ConocoPhillips - dupa ce Terreson a demisionat. Citigroup, cea mai mare banca americana dupa valoarea activelor, a primit instiintarea lui Leggate pe 30 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO